Europos sveikos mitybos dienos min4jimas Alytaus rajone

Europos sveikos mitybos dienos min4jimas Alytaus rajone

2024 11 11


Valgyti subalansuotą, skanų ir estetiškai patiektą maistą - visų siekiamybė, tačiau ar tai realu??
Į šį ir kitus klausimus lapkričio 8 d. Daugų technologijos ir verslo mokykloje, minint Europos sveikos mitybos dieną, bandė atsakyti sveikatos specialistai. Šios dienos tikslas - paskatinti visuomenę rinktis sveikatai palankią mitybą, pasitelkiant sau patraukliausius metodus.
Kartu su maisto gamybos technologe kūrėme šiuo metu itin madingą Budos dubenėlį.
Budos dubenėlio išskirtinumas tas, kad jame turi būti patiekta visų organizmui reikalingų maistinių medžiagų. Augalinės kilmės baltymai (pupelės, žalieji raudonieji lęšiai, avinžirniai, šaldyti žirneliai ir pan.), gyvulinės kilmės baltymai (balta mėsa arba riebi ir liesa žuvis), kaip ir virtos kruopos, bulvės ar makaronai turi sudaryti po 1/4 lėkštės. Kitą pusę dubenėlio turi sudaryti daržovės ir žalumynai. Taip pat rekomenduojami kiti ingredientai (riebalai, sėklos, riešutai).
Primename, kad pasaulio sveikatos organizacija (PSO) rekomenduoja vaisių ir daržovių vartoti ne mažiau kaip penkis kartus per dieną ir vienam asmeniui per dieną jų suvartoti bent 400 gramų.
Renginio metu buvo akcentuojama, kad keisti mitybos įpročius niekada nėra vėlu, tad tikimės kad tai puiki proga naujai pradžiai. 
Dalinamės renginio akimirkomis ir dėkojame partneriams ir užsiėmimo rėmėjams Alytaus rajono savivaldybei ir Daugų technologijos ir verslo mokykla, VšĮ bei dalyviams.